latinica  ћирилица
03/06/2020 |  19:30 ⇒ 04/06/2020 | 09:05 | Аутор: РТРС

Додик: Радојичић СНСД-ов кандидат за градоначелника Бањалуке (ВИДЕО)

Игор Радојичић кандидат је за градоначелника Бањалуке, изјавио је предсједник СНСД-а Милорад Додик уочи састанка Извршног комитета и руководства локалних одбора ове странке из изборне јединице три. Додаје да СНСД на предстојећим локалним изборима иде на побједу у свим локалним заједницама. Радојичић, који је и актуелни градоначелник града на Врбасу, истакао је да има подршку коалиционог блока који чини девет странака.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

Игор Радојичић улази у још једну трку за позицију првог човјека највећег града у Српској. Вјетар у леђа дају му резултати остварени у актуелном мандату, када Бањалука биљежи интензиван развој, али и коалициони партнери.

- Ми смо данас постигли договор. Коалициони споразум девет странака биће потписан до краја мјесеца. То је блок који у Бањалуци има подршку најмање двије трећине грађана и који ће обезбиједити стабилан развој града и у наредне четири године - истакао је Радојичић.

У то не сумња лидер СНСД-а Милорад Додик. Као један од аргумената, због чега нема дилему да је Радојичић најбољи избор за кандидата за градоначелника, наводи његов одгововоран приступ сузбијању вируса корона, чиме је, каже, Бањалука избјегла сценарио бројних градова у свијету.

- Већ данас желим да промовишем велику побједу у Бањалуци. Окупићемо се око Игора, његовог посла и онога што можемо урадити да овај град буде још бољи и сигурнији. Позваћемо грађане да бирају најбољег и да подрже и листу СНСД-а како би Скупштина града била што стабилнија - додао је Додик.

Циљ је, према његовим ријечима, велика побједа у Бањалуци, али и да СНСД добије своје начелнике и градоначелнике тамо гдје их нема. СНСД се, каже, неће противити ако неко од коалиционих партнера буде имао своје кандидате, али је, додаје, неприхватљиво да било ко од њих уђе у власт на локалном нивоу са СДС-ом и ПДП-ом.

- То неће чинити ни СНСД. На неким локалним мјестима је било сарадње са овим странкама. То сад мора бити одбачено. Јасно смо рекли да ћемо према тим општинама које направе сарадњу са СДС и ПДП предузимати одређене мјере - каже Додик.

Он истиче да СНСД у већини локалних заједница у Изборној јединици 3 има своје начелнике и градоначелнике и дио је, или је главни носилац власти у њима. У овој странци, додаје, нема нејединства, што потврђује податак да је нико из руководства није напустио, нити основао своју странку.