latinica  ћирилица
03/06/2020 |  12:17 ⇒ 12:18 | Аутор: РТС

Ако буде седме утакмице у НБА финалу, она ће се играти 12. октобра

Сезона у НБА лиги ће се највјероватније наставити 31. јула, домаћин ће бити Орландо у формату са 22 тима, а према плану одигравања утакмица посљедњи дан НБА финала, односно евентуална седма утакмица играла би се 12. октобра.

Како преноси "И-Ес-Пи-Ен", очекује се да ће комесар Адам Силвер са таквим приједлогом изаћи у четвртак на нови, кључни састанак са Управним одбором и власницима тимова.

Из тога проистиче да ће НБА драфт и прелазни рок (free agency) бити одржани у преосаталим данима октобра тим редослиједом након што се сезона оконча.

Додаје се да НБА и асоцијација играча још увијек разговарају о самом формату, а лига још увијек има простора да маневрише и дискутује о структури идеја за повратак такмичења.

За изгласавање одлуке на сутрашњем састанку представника 30 франшиза потребно је три четвртине гласова, односно 23 гласа, што према очекивањима и сазнањима америчких колега неће бити проблем, већ ће Одбор ”аминовати” приједлоге и препоруке комесара Силвера.

Како што смо недавно писали, најизвјеснији формат за наставак сезоне обухватиће утакмице регуларне сезоне, плеј-ин и плеј-оф утакмице за 16 тимова који тренутно заузимају позиције које воде у доигравања, уз још шест тимова који имају шансу да у преосталих шест утакмица регуларног дијела дођу до осмог места.

У ту групу спадају Њу Орлеанс, Портланд, Сан Антонио, Сакраменто, Финикс и Вашингтон, као једини представник Истока.