latinica  ћирилица
02/06/2020 |  11:56 | Аутор: РТРС

Лице из Вукосавља за три мјесеца извршило 16 кривичних дјела

Лице чији су иницијали М.Л. из Вукосавља остварило је противправну имовинску корист од 2.470 КМ тако што је у Модричи и Дервенти неовлаштено фотографисало банковне картице и куповало допуне преко Интернета, саопштено је из добојске Полицијске управе.
Полиција Републике Српске (Фото:princip.news) -
Полиција Републике Српске (Фото:princip.news)

За лице М.Л. постоји основана сумња да је од фебруара до априла без сагласности седам оштећених лица из Модриче дошло у посјед личних података о банковним картицама тако што је злоупотријебило повјерење и радно мјесто чистачице у једном привредном друштву у Модричи, гдје је у свлачионици налазило новчанике оштећених лица из којих је вадило банковне картице, фотографисало их мобилним телефоном и враћало на мјесто где их је нашло.

Ово лице је и приликом боравка у једној породичној кући у Дервенти искористило непажњу оштећених лица, те пронашло новчаник и фотографисало банковне картице, а потом их вратило на мјесто.

Службеници Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Добој 29. маја су Окружном јавном тужилаштву Добој против М.Л поднијели извјештај због основане сумње да је извршило осам кривичних дјела неовлаштено кориштење личних података и исто толико крађа, наводи се у саопштењу.