latinica  ћирилица
29/05/2020 |  19:49 ⇒ 30/05/2020 | 09:39 | Аутор: РТРС

СНСД није за одлагање избора (ВИДЕО)

Предстојећи локални избори не треба да буду одгођени, изјавио је предсједник СНСД-а Милорад Додик, и најавио подршку свакој одлуци у Савјету министара, која обезбјеђује средства за њихово одржавање.
Извршни комитет СНСД-а  у Добоју - Фото: Тwitter
Извршни комитет СНСД-а у ДобојуФото: Тwitter

Истовремено, још једном је указао на проблеме у незаконито изабраној Централној изборној комисији.

У оквиру припрема за изборе, СНСД је одржао сједнице Извршног комитета у Дервенти и Добоју, са руководством општинских одбора из изборних јединица 4 и 5.

СНСД је спреман за предстојеће локалне изборе, а спремност постоји и да се обезбиједи дио средстава који недостаје за њихово одржавање.

- Желим да кажем први пут да смо спремни као Република да платимо дио избора из властитих средстава за локалне изборе како би се разријешила та ситуација. Дакле, немамо разлога да калкулишемо, спремни смо да од неких 4,5 милиона колико недостаје, платимо свој дио - изјавио је Додик.

Амбиције су велике. У изборној јединици пет, коју чине град Добој и општине Станари, Теслић и Петрово, СНСД очекује велику побједу .

- Што се тиче Добоја, ја мислим да ми радимо и да ћемо својим радом показати да смо најбољи градски одбор у Републици Српској - изјавио је предсједник ГО СНСД-а Добој Обрен Петровић.

Амбиције СНСД-а јасне су и у изборној јединици 4, која обухвата Дервенту, Модричу, Брод и Вукосавље. Рачунају на позиције начелника и скупштинску већину у овим општинама.

- Намјера је да останемо најјачи овдје, да формирамо локалну власт, намјера је да заједно са републичким властима радимо за добробит наших грађана. Сигурна сам да ће Влада, као што је и до сада био случај, бити на услузи свим општинама и свим нашим грађанима - изјавила је потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић.

- Имамо јако добру подршку и ту подршку нећемо изневјерити. Увјерен сам да нећемо изгубити позицију, морамо резимирати шта смо урадили, гдје смо изневјерили, гдје смо посустали. Није све идеално, али је јако добро, бољих нема и неће их бити - рекао је начелник општине Дервента Милорад Симић.

СНСД није за одлагање избора, али без обзира када ће бити одржани у овој странци рачунају на побједу.

- Што се тиче СНСД-а, избори могу да се одрже и овај викенд. Ми ћемо побиједити и у октобру и у сваком мјесецу - рекао је потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић.

Додик је позвао и Федерацију БиХ да се укључи у финансирање локалних избора како не би дошло до одлагања. Он је поновио да је неопходно да дође до промјене састава ЦИК-а јер при њиховом избору, како је навео, није поштован закон.