latinica  ћирилица
29/05/2020 |  15:02 ⇒ 15:49 | Аутор: Независне

Ристић о раскиду уговора: Извршићемо поврат новца

Славен Ристић, власник Глобал Балкана и Техничког ремонта Братунац, компаније које је била посредник у набавци мобилне болнице, рекао је да ће се усагласити са одлуком Института за јавно здравство Републике Српске о раскиду уговора, те да сматра да је ова ситуација исполитизована.
Славенко Ристић (фото:noviglas.info) -
Славенко Ристић (фото:noviglas.info)

- Ми смо од почетка трудили да будемо дио рјешења, а не дио проблема, доказали смо дјелима, а не ријечима шта смо радили и како смо радили. Сматрамо да је комплетна ситуација исполитизована, ми наравно прихватамо било какву одлуку Института - рекао је Ристић.

Додао је да су сачували све документе да би спрали љагу са имена компаније.

- Уколико је у интересу народа да се овај уговор раскине ми ћемо на то пристати - рекао је Ристић.

Истакао је да је тачно да је испорука каснила, али да је до тога дошло јер нису добили дозволу од Агенција за лијекове и медицинска средства БиХ да увезу медицинску опрему.

- Ми смо обавезали на рок од 12 дана за испоруку полазећи од претпоставке да ћемо у ванредној ситуацији од ове Агенције добити дозволу за увоз опреме, али нисмо ни данас добили дозволу, што је довело до низа административних потешкоћа и до кашњења - навео је Ристић.

Напоменуо је да ће компанија извршити поврат 4,2 милиона КМ.

- Наша компанија неће пропасти за 4,2 милиона КМ. Нама ово није био комерцијалан посао, не желимо да додатно полизитујемо ситуацију и извршићемо поврат - закључио је Ристић.

Повезане вијести:

Затражен раскид уговора о набавци покретне болнице