X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
29/05/2020 |  12:08 ⇒ 12:09 | Извор: СРНА

Рогић: Позив за хитан састанак са представницима Српске

Предсједавајући Предсједништва Борачке организације Републике Српске Горан Рогић рекао је да је упутио позив за хитан састанак са представницима Српске ради рјешавања материјалног положаја незапослених демобилисаних бораца Војске Републике Српске и породица погинулих бораца.
Горан Рогић - Фото: СРНА
Горан РогићФото: СРНА

Он је навео да је упутио писмо српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, предсједници Жељки Цвијановић и Радовану Вишковићу.

- БОРС жели да се овај проблем покуша ријешити бар на минималан начин, а то је да демобилисани борци ВРС који немају 60 година старости, а били су учесници рата имају мјесечни борачки додатак без обзира на године старости - рекао је Рогић данас новинарима у бањалучкој касарни "Козара", гдје је присуствовао обиљежавању Дана Првог и Другог крајишког корпуса ВРС.

Он је навео да БОРС у сарадњи са властима Републике Српске покушава на неки начин да обезбиједи материјалне услове за демобилисане незапослене борце и породице погинулих бораца.

Рогић је подсјетио да је у Источном Сарајеву, 26. маја одржана сједница Предсједништва БОРС-а на којој је закључено да се БОРС обрати властима Српске са захтјевом да незапослени борци прве и друге категорије који немају 60 година буду уведени у право на мјесечни додатак.

- То значи да би један борац који је провео 50 мјесеци у зони борбених дејстава, према тренутној уредби Владе Републике Српске, добијао максимално 80 КМ мјесечно, што на годишњем нивоу износи 960 КМ - објаснио је раније Рогић.