latinica  ћирилица
28/05/2020 |  17:34 ⇒ 17:36 | Аутор: СРНА

Трамп објавио да је постигнут тужан рекорд од 100.000 умрлих

Амерички предсједник Доналд Трамп је у поруци објављеној на друштвеној мрежи Твитер објавио да је у САД од вируса корона умрло 100.000 људи.

- Достигли смо веома тужан рекорд јер је од вируса корона преминуло 100.000 људи. Свим породицама и пријатељима преминулих, упућујем саучешће. Бог нека је уз вас - написао је Трамп.

Израз саучешћа објављен је након што је Трамп наишао на критике у медијима и на Твитеру јер се јуче није оглашавао када је постигнут тужни рекорд који је доминирао у америчким ударним вијестима.

Умјесто тога, Трамп је објављивао низ критика по свим питањима а, такође је и пријетио затварањем платформи друштвених медија које оптужује да "утишавају гласове конзервативаца".

Твитер је означио поруке у којима је предсједник навео да ће гласање поштом на изборима у новембру довести до преваре и "намјештених избора".

Испод порука Твитер је поставио линк на којима се наводи "Пронађите чињенице о гласовима путем поште" и то је прво овакво обавјештење од друштвене мреже која се већ дуго одупире позивима да цензурише америчког предсједника.