latinica  ћирилица
28/05/2020 |  10:12 ⇒ 11:41 | Аутор: РТРС

Радојичић: Прошли смо кроз велики изазов, настављамо развојним путем

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић истакао је да ове године град своју крсну славу - Спасовдан дочекује у другачијим околностима, али да из ове кризе излазе сигурни у здравственом смислу.
Игор Радојичић - Фото: СРНА
Игор РадојичићФото: СРНА

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић истакао је да ове године град своју крсну славу - Спасовдан дочекује у другачијим околностима, али да из ове кризе излазе сигурни у здравственом смислу.

- Сви показетељи које имамо посљедњих дана говоре о томе да се епидемија вируса корона смирује и да смо кроз тај велики изазов прошли. Остају социјалне и економске посљедице, али смо одлучили да уз све проблеме и изазове, наставимо истим развојним путем - нагласио је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Честитајући Бањалучанима крсну славу града Вазнесење Господње – Спасовдан, Радојичић је подсјетио да је Град посљедњих година правио озбиљне развојне кораке, те изразио очекивање да ће наставити тим путем.

- То значи велики број улагања, побољшавање услова живота, градњу комуналне инфраструктуре, вртића, саобраћајница, мостова и свега што грађанима треба - поручио је Радојичић.

Радојичић је навео да је Град посљедњих година отварао по неколико хиљада нових радних мјеста, да тренутно има повећан број незапослених, али је изразио наду да ће и у области запошљавања кренути узлазном путањом.

Данашњу крсну славу - Спасовдан, Радојичић је честитао и градовима Београд и Источно Сарајево.

Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић напоменуо је да је Град предузео све активности када је у питању заштита здравља становништва и јавног здравља.

- Надам се да ћемо превазићи посљедице која сада осјећамо и да ћемо се вратити инвестиционим активностима које смо имали прије пандемије. Желим да истакнем да су грађани били доста одговорни и надам се да ће тако бити и даље - рекао је Талић.

Обиљежавање славе града почело је Светом архијерејском литургијом у Саборном храму Христа Спаситеља, коју служи Његово преосвештенство еписком бањалучки Јефрем.