latinica  ћирилица
27/05/2020 |  16:06 ⇒ 19:37 | Аутор: СРНА

Иванцов: Захвалност Додику и Влади Српске на помоћи

Амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов захвалио је српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику за то што је омогућио држављанима Русије да се врате у своју земљу након што су, усљед ширење епидемије вируса корона, принудно били задржани у БиХ и Србији.
Петар Иванцов - Фото: РТРС
Петар ИванцовФото: РТРС

- То је од непроцјењивог значаја и Ваша несебична помоћ је дозволила да се наших 76 сународника врати у домовину, поново споји са својим породицама и најближим - истакао је Иванцов у писму захвалности, наводећи да су сви држављани Руске Федерације јуче безбједно стигли у Москву.

Амбасадор Русије посебну захвалност изразио је и Влади Републике Српске која је организовала лет за Москву, као и Министарству за европске интеграције и међународну сарадњу који су на високом и професионалном нивоу пружили свеобухватну помоћ у рјешавању бројних питања у вези са повратком руских држављана како из Бањалуке, тако и из Београда.

- Изузетно цијеним Ваш пажљив однос према нама и увјеравам Вас у наше стално опредјељење и жељу за наставком свеобухватног ојачавања и проширења сарадње и пријатељских односа између Руске Федерације и Републике Српске - нагласио је руски дипломата у писму захвалности упућеном српском члану Предсједништва БиХ.