X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
27/05/2020 |  13:09 ⇒ 13:16 | Извор: СРНА

Вишковић: Радићемо и даље на осавремењавању здравственог система

Премијер Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је опредјељење Владе Српске да Универзитетска болница Фоча заједно са Универзитетским клиничким центром у Бањалуци буде носилац здравственог система, што уз додатна улагања и практично постаје.
Фоча-отварање лабораторије - Фото: РТРС
Фоча-отварање лабораторијеФото: РТРС

Навео је да је Влада Српске успјела да набави опрему, едукује кадрове и уложи средства у отварање лабораторија за дијагностику вируса корона у Болници у Фочи.

- Нећемо стати са ове четири лабораторије, него ћемо радити и даље. Све што смо урадили у претходном периоду, омогућава нашем здравственом систему да је више него спреман за неки сљедећи период. Струка још није дефинитивно рекла свој став да ли нас очекује други талас овог вируса скупа са сезонском грипом на јесен, али ми већ данас се припремамо као да ће бити - рекао је Вишковић.

Министар здравља Ален Шеранић рекао је да лабораторија у Фочи даје нови замах здравственог развоја и заштите становништва у овој регији.

- Данас је први пут извјештај о стању броја заражених садржавао извјештаје из све четири лабораторије. Припремамо мрежу вирусолошких лабораторија која ће омогућити да наши студенти који завршавају факултет имају могућност да се даље развијају - рекао је Шеранић.