latinica  ћирилица
26/05/2020 |  19:35 ⇒ 23:26 | Аутор: РТРС

Додик: Пролонгирање избора мимо закона (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а и српски члан Предсједништва БиХ Милора Додик рекао је за РТРС када је у питању одгађање избора очигледно кршење закона.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

 - Закон дозвољава да се могу одгодити максимално 30 дана - рекао је Додик и навео да постоје спекулације око избора.

Навео је да СНСД није за пролонгирање избора.

- СНСД сматра да Изборна комисија није легитимна јер је изабрана на начин који није предвиђен законом - рекао је Додик.

Додик је рекао да је ИК СНСД-а одлучио да обиђе све изборне јединице, и да разговара са нечалницима општина и посланицима њихове партије.

- Ово је добар форум за сагледавање економске и политичке ситуације - истакао је Додик и додао да се СНСД спрема као да ће избори бити сутра.

 - Ми не спекулишемо изборима и сматрамо да све треба да буде у оквиру закона без икаквих одгађања и да треба обезбиједити финансијска средства. Подвала је када кажу да ми то нећемо. За то не постоји очигледно сагласност на нивоу БиХ. Овдје разговарамо о ситуацији у самој БиХ, блокадама које су евидентне на готово свим стварима - рекао је Додик.

Наводећи да се разговара и о инфраструктурним пројектима који ће бити реализовани на подручју Сарајевско-романијске регије, лидер СНСД-а је нагласио да је то регија гдје је много уложено у инфрастуктуру и подсјетио да је прије неколико дана озваничен завршетак радова на дијелу пута од Лукавице према Јахорини.

- Наравно, кад ту додате многе инвестиције које ће бити реализоване током љета, као и оне које ћемо започети, то говори о нашем интересу за овај крај. Ово је специфична регија и по томе што се први пут у граду Источно Сарајево градоначелник бира непосредно, што је иницијатива наше партије. Донесен је закон и то је промијењено и управо сада желимо да промовишемо и разговарамо о најбољем кандидату. До краја састанка он ће бити познат - рекао је Додик.