latinica  ћирилица
26/05/2020 |  19:18 ⇒ 27/05/2020 | 08:15 | Аутор: РТРС

Изборни циљ СНСД-а 80 одсто гласова (ВИДЕО)

Потпредсједница СНСД-а и предсједница Српске Жељка Цвијановић, вечерас у Источном Сарајеву изјавила да је СНСД спреман за локалне изборе, и да ће освојити 80 одсто на предстојећим локалним изборима..
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Наш изборни циљ је дефинисан на састанку, он износи 80 одсто. Толико желимо да освојимо када су у питању избори и сигурна сам да ћемо то постићи - поручила је Цвијановићева.

Истакла је да је задовољна састанком на којем су се анализирали ствари које су везане за локалне изборе.

- То је сада била и кључна тема. Изразили смо своје незадовољство чињеницом да имамо чланове ЦИК-а изабране мимо конкурсне процедуре, на начин који је веома чудан и који упућује на један циљ а то је манипулација одређеним стварима везаним за изборни процес који се не смије допустити - навела је Цвијановићева.

Цвијановићева је навела да је током састанка у Источном Сарајеву Извршног комитета СНСД-а са руководствима општинских и градских одбора те странке из Изборне јединице осам сагледано стање у општинским и градским организацијама СНСД-а, те да су анализиране ствари које су везане за припрему локалних избора.

Она је нагласила да је зачуђује чињеница да изостаје реаговање странаца који обично говоре о правној држави и како се морају спроводити процедуре.

Цвијановићева је рекла да су на вечерашњем састанку јасно дефинисане политике са коалиционим блоком, те да очекују учешће свих коалиционих партија на републичком нивоу да буду дио коалиционих аранжмана на локалним нивоима.

- Гдје коалиција не буде потпуна, то ће се одразити на одређена дијељења позиција када је ријеч о републичком нивоу. Биће ускраћени за ту подршку с обзиром на то да на локалном нивоу не дају свој допринос и све оно што јесу коалиционе политике - појаснила је Цвијановићева.

Она је изразила увјерење да ће договор са коалицоним партнерима бити у потпуности постигнут.

- Ми смо данас овдје констатовали да постоје одређена кретања када је у питању коалициона структура. Дошло је до одређених дијељења, али су они сви остали у оквиру коалиционог блока - објаснила је Цвијановићева и изразила увјерење да ће и у будућности бити снажна подршка Влади Републике Српске и свему што је политка Владе.

Према њеним ријечима, на састанку је анализирано стање у вези са вирусом корона како са здравственог, тако и са финансијског аспекта, те изражено задовољство због способности институција.

- Прошли смо кризу на прилично задовољавајући начин. Оно што је важно у будућем периоду јесте обезбиједити јачање стабилности јавних финансија тако да наш буџет може да извршава обавезе буџетским корисницима - поручила је Цвијановићева.

Она је рекла да је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић исказао јасне и прецизне пројекције будућих кретања у смислу умањења посљедица изазваних вирусом корона, те да је отежавајућа ствар недостатак договора на нивоу БиХ.

- Постоје манипулације на нивоу БиХ. Тамо постоје двије већине. Једна која је изгласала Савјет министара и која јесте суштинска и садржана од побједница на изборима, и она друга манипулативна већина она која се повремено прави, то су губитници. Имате СДА која са губитницима из Републике Српске СДС-ом и ПДП-ом и осталим пробошњачким партијама прави аранжмане и управо ти аранжмани су изабрали нелегални и нелегитимни састав ЦИК-а - нагласила је Цвијановићева.

Она је позвала надлежне органе да се одреде у вези са тим, наводећи да је у потпуности заобиђена конкурсна процедура.