X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
26/05/2020 |  14:45 | Извор: СРНА

ЦИК није имао законског основа да одгоди изборе

Делегат хрватског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Лидија Брадара рекла је да ХДЗ није крив што буџет још није усвојен и да Централна изборна комисија БиХ није имала законског основа да пролонгира изборе.
Лидија Брадара (Фото:tv1.ba) -
Лидија Брадара (Фото:tv1.ba)

Брадара је истакла да је ХДЗ био спреман давно да гласа за буџет и да га усвоји.

Она је констатовала да је буџет најважнији политички документ који се усваја током године и да је требало да буде усвојен још у прошлој години.

- До тога није дошло и сада чекамо да дође до приједлога буџета и он треба да дође од предлагача. Колико знам, Министарство финансија је и ту фазу завршило, а када ће доћи код нас не знам - рекла је Брадара.

Брадара је багласила да ЦИК БиХ, који је нелегитиман, није имао упориште да у овом тренутку одгоди изборе које су сами расписали.

- О томе ће ријеч дати правосудне институције и у овом тренутку свако чита закон како жели, проводи га како жели, а изборе су одгодили за 45 дана. Не знам чиме су се водили у овом тренутку - рекла је Брадара.

Брадара је истакла да није задаћа ЦИК-а да се бави новцем него да проводи Изборни закон.

- Зашто се одуговлачи одржавање избора одговор треба да дају они који то чине - навела је Брадара и констатовала да се иза спашавања људских живота током епидемије провукло низ афера и да се те ствари неким другим аферама и причама покушавају сакрити