X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
25/05/2020 |  20:58 ⇒ 21:03 | Извор: sputniknews.com

Дачић о потезу власти Црне Горе: Очито имају проблем са српским народом

Потез власти у Подгорици да затвори границу за држављане Србије је смијешан и бесмислен чин, међутим, има своје посљедице али које су директно и искључиво штетне по грађане Црне Горе, поручује шеф српске дипломатије Ивица Дачић.
Ивица Дачић (Фото: rs-lat.sputniknews.com) -
Ивица Дачић (Фото: rs-lat.sputniknews.com)

Он каже да из оваквог потеза слиједи да тамошња власт очито има проблем са српским народом.

Коментаришући потез који су црногорске власти објавиле данас поподне, Дачић каже да Влада Мила Ђукановића "намјерно није ставила Србију на листу држава чији грађани могу слободно да уђу на простор Црне Горе".

- То показује њихов однос према Србији. Ако грађани Србије могу слободно у Мађарску, Грчку, Бугарску, зашто не би могли и у Црну Гору? Заиста смијешно и показује до ког је нивоа дошла државна политика Црне Горе. Они повлаче потезе који су на сопствену штету и који су поразни за њихове грађане - истакао је Дачић у изјави за Блиц.

Како додаје, црногорска власт је заправо рекла "нису нам потребни туристи из Србије".

- А које ће онда туристе имати? Црногорска власт је тиме послала и поруку гдје треба да иду наши грађани као туристи и гдје да оставе своје паре - поручује српски шеф дипломатије.

На питање које он разлоге види као пресудне за овакву одлуку Подгорице, он каже да су то свакако политички разлози.

- Када је о нама ријеч, ми смо донијели одлуку о отварању граница и грађани Црне Горе могу несметано да уђу у Србију без проблема и ограничења. То је однос Србије, а ето какав је однос Црне Горе. Они све гледају кроз проблем који имају са Српском црквом, односно Митрополијом и што се толико народа декларише као Срби или вјерници СПЦ. Једноставно, очито имају проблем са српским народом - истиче Дачић.

Према његовим ријечима, Србија за сада неће упућивати протестну ноту Црној Гори.

- Умјесто да се труде да привуку туристе они неће да пусте слободан проток људи. Не знам шта грађани Црне Горе о свему овоме мисле, посебно они на приморју. И послије овог смијешног потеза власти у Подгорици ми остајемо при нашој одлуци да грађани Црне Горе могу у Србију - закључује шеф дипломатије.