latinica  ћирилица
25/05/2020 |  20:39 ⇒ 23:12 | Аутор: СРНА

Бањалука: Неколико интервенција након јаког невремена (ФОТО)

Ватрогасци у Бањалуци интервенисали су у неколико случајева након што је овај град у поподневним часовима захватило јако невријеме, рекао је Срни командир Ватрогасне чете Центар у Ватрогасној бригади Бањалука Драган Савановић.
Уклањање стабла у Бањалуци (фото: facebook.com / vatrogascibanjaluka123) -
Уклањање стабла у Бањалуци (фото: facebook.com / vatrogascibanjaluka123)

Према његовим ријечима, ватрогасци су интервенисали у Улици Змај Огњеног Вука у насељу Лазарево гдје је пало дрво преко жица електоводова и тај дио града је једно вријеме био без струје, али су екипе "Електрокрајине" убрзо отклониле квар.

Савановић је навео да је једно дрво у кругу старе хирургије пало преко тријажног контејнера и начинило мању штету на контејнеру, док је у Улици Пере Кресе пало дрво на пут, али није било штете и оно је уклоњено.

Он је навео и да су ватрогасци интервенисали у 17.10 часова након дојаве да је у згради "Интегре" упаљен пожарни аларм, а након прегледа зграде утврђено је да се аларм укључио усљед невремена те да није било пожара.

Савановић је додао да је била интервенција и у насељу Лауш и у Улици Драгана Бубућа иза хотела "Голден кард" гдје су након дојава угасили ватру на два аутомобила.