latinica  ћирилица
25/05/2020 |  13:53 ⇒ 14:08 | Аутор: СРНА

Озваничен почетак рада нове странке; Мићић: Кад институције власти кажу - идемо на изборе

Лидер Странке демократске Српске Семберија Мићо Мићић изјавио је да за ову странку, чији је почетак рада данас озваничен, није битно када ће избори бити одржани, те да ће ићи на изборе када то институције власти кажу.
Мићо Мићић - Фото: СРНА
Мићо МићићФото: СРНА

- Нама је свеједно. Нити смо за одгађање, нити за било шта друго, ми смо спремни да изађемо пред грађане јер имамо шта рећи и показати. Ми знамо шта желимо и хоћемо заједничким снагама да направимо праве пројекте за Бијељину - рекао је Мићић.

Он је поновио да је ова странка спремна за предстојеће локалне изборе, када год буду одржани.

Мићић је данас у Бијељини озваничио почетак рада ове странке чији циљ ће бити напредак овог дијела Републике Српске.

Мићић је навео да ће ово бити странка крајњег центра, да у свом називу има демократска јер жели да буде привржена националним интересима, да су приоритет интереси Републике Српске, а посебан приоритет Семберија и планови за њу.

- Веома је важно да имамо подршку матице Србије, са којом сарадња постоји и веома је неопходна без обзира која политичка странка је најбитнија у Србији. Не смије постојати никаквих баријера на Дрини, на граници са Србијом - рекао је Мићић на пријему за новинаре и представнике странака са подручја Бијељине.

Он је додао да странка има благослов и подршку Српске православне цркве.

Мићић је навео да је ова странка за европски пут, као и да "приоритет буду обични људи".

- Желимо не да причамо, него да радимо, нећемо бити ни политичка странка која дијели људе, него желимо да будемо странка која окупља све политичке субјекте око једног циља - рекао је Мићић.

Мићић каже да је управо због тога потписао споразум са лидером СНСД-а Милорадом Додиком, који је и српски члан Предсједништва БиХ, те нагласио да је опредјељење странке да сарађује са Владом Републике Српске и Савјетом министара.

- Петнаест година мог политичког дјеловања говори да дјеловање без сарадње са институцијама Републике Српске и БиХ, не може дати напредак Семберији. Ваљда због тога и због тих циљева постоји политика - додао је Мићић.

Говорећи о разлозима формирања нове странке, Мићић, који је донедавни члан СДС-а, рекао је да то није урадио из личних интереса, нити из назадовољства, те подсјетио да је био један од првих људи који је испред бивше странке кандидован за градоначелника.

- Проблеми су настали када је ријеч о циљу мог политичког дјеловања и мојој будућности у странци. Дио СДС-а био је против да се сарађује са свима, поготово са Додиком, а ја сам мислио да без сарадње на свим нивоима нема правог напретка у свим пројектима које смо планирали да урадимо у нашем граду - каже Мићић.

Према Мићићевим ријечима, таква искључивост довела је до тога да се морала основати нова странка, нови политички субјекат који жели да сарађује са свима.

- Пред нама су била два избора - да направимо широку коалицију за коју сам у старту имао подршку од вишег руководства СДС-а и други је да се интереси подреде искључивости несарадње са СНСД-ом, а због тог неразумијевања ја сам искључен из те странке и дошао сам у ситуацију да радим ово што данас радим - рекао је Мићић.

Он је истакао да је потпуно сигуран да је његов избор правилан.

- Свјестан сам свих тешкоћа, али и тога да се са сарадницима и грађанима може много тога урадити. Једини и прави циљ нам је сарадња са свима, напредак Семберије и пројектима који су јој неопходни - рекао је Мићић.

Мићић је на сарадњу за добробит Семберије позвао политичке субјекте и све они који желе добро овом крају, међу којима и медије.