latinica  ћирилица
25/05/2020 |  11:57 ⇒ 17:16 | Аутор: РТРС

МУП Српске: Продужен рок за упис кадета

Одлуком министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача данас је продужен рок за пријем докумената за упис кадета 22. класе полицијске обуке и кадета 8. класе полицијске обуке за припаднике Специјалне антитерористичке јединице у Јединици за полицијску обуку - Полицијску академију, по конкурсу објављеном 10. марта.
Млади МУП-а Српске (фото:banjaluka.net) -
Млади МУП-а Српске (фото:banjaluka.net)

Рок за упис кадета у обје наведене класе продужен је за 15 дана, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Из МУП-а су подсјетили да је конкурсима предвиђен упис 300 кадета у 22. класу Полицијске академије и 30 кадета у 8. класу САЈ-а.

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који испуњавају све опште и посебне услове који су наведени у конкурсу, а непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

МУП ће са изабраним кандидатима – кадетима закључити посебни уговор о регулисању међусобних обавеза, којим ће се, између осталог, кадети обавезати да ће по завршетку основне полицијске обуке обављати послове полицијског службеника најмање пет година у организационим јединицама овог министарства.

Заинтересовани кандидати све потребне информације могу добити на интернет-страници Управе за полицијску обуку /www.education.muprs.org/ и путем бројева телефона 051/333-649 или 051/333-651.

Кандидати пријаву на конкурсе за кадете обје класе Полицијске академије могу доставити закључно са 9. јуном, након чега слиједи селекција кандидата.