latinica  ћирилица
24/05/2020 |  18:15 ⇒ 18:16 | Аутор: СРНА

Володин: Америка покушава да поткопа повјерење Руса у Путина

САД покушавају да користе контролисане медије, блогере и опозиционе политичаре да би поткопали повјерење Руса у предсједника Владимира Путина, чија је политика подигла Русију на нови ниво, изјавио је данас предсједник руске државне Думе Вјачеслав Володин.
Вјачеслав Володин   (Фото: Sputnik / Александар Милачић) -
Вјачеслав Володин (Фото: Sputnik / Александар Милачић)

- Наш предсједник Владимир Путин довео је Русију на један нови ниво гдје је она поштована и уважавана. Ако се ситуација упореди са оном деведесетих година, сасвим је јасно да је дошло до значајног раста у свим сферама живота - рекао је Володин.

Он је указао да САД покушавају да поткопају повјерење грађана и да су то методе које користе америчка Централна обавјештајна агенција /ЦИА/ и Стејт департмент, али да се Русија мора одупријети уплитању у своја унутрашња питања.

- Мислим да нећу одати неку велику тајну ако кажем да су они у сталном контакту са неким опозиционим политичарима, као и великим бројем медија и блогера - рекао је Володин и додао да неки од њих чак и не схватају да су само пиони који се користе за разарање Русије.

Он је напоменуо да су напади Вашингтона усмјерени на дискредитацију предсједника, главних институција и водећих политичара, те да су САД доста допринијеле и распаду Совјетског Савеза.

Према његовим ријечима, САД шире лажне вијести о ситуацији у вези са вирусом корона и о рејтингу руских власти јер покушавају да дестабилизују стање у земљи да би сачувале своју доминантну позицију у свијету.

- Када говоримо о америчкој демократији и постигнућима увиђамо да је та земља постигла пуно тога, али на уштрб других. Све се у свијету мијења и САД желе да задрже своју доминантну позицију слабљењем других држава - рекао је Володин.

Он је додао да је позиција САД у свијету значајно уздрмана и да они зато врше огроман притисак на Русију.

Володин је нагласио да је Кина претекла САД у економском и технолошком развоју, док је Русија претекла САД у војним питањима, пренио је ТАСС.