latinica  ћирилица
22/05/2020 |  17:37 ⇒ 19:36 | Аутор: РТРС

НСРС о ребалансу буџета (ВИДЕО)

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је након паузе скупштинском расправом о Приједлогу ребаланса овогодишњег буџета Српске, по хитном поступку.
Посебна сједница НСРС (Фото: НСРС) -
Посебна сједница НСРС (Фото: НСРС)

На дневном реду је и Приједлог закона о измјенама Закона о извршењу буџета Српске за 2020. годину, по хитном поступку.

Посланици ће расправљати и о приједлогу одлуке о измјени одлуке о дугорочном задуживању Републике Српске за 2020. годину и приједлогу одлуке о прихватању задужења Српске према Свјетској банци - Међународној банци за обнову и развој за додатно Финансирање пројеката регистрације некретнина /9048-ВА/.

Прије редовне паузе посланици су окончали расправу о потврђивању аката које је донијела предсједница Републике за вријеме ванредног стања, а потом је министарка финансија Републике Српске Зора Видовић образложила Приједлог ребаланса буџета Републике Српске за 2020. годину, по хитном поступку.

Видовићева је рекла да је Приједлогом ребаланса буџет за ову годину повећан за 188 милиона КМ и износи 3,613 милијарди КМ, те да се ове године ребаланс ради много раније с циљем реорганизације буџета и покушаја смањења посљедица епидемије вируса корона на привреду.