latinica  ћирилица
22/05/2020 |  14:30 ⇒ 15:53 | Аутор: СРНА

Нема одлуке републичких органа о отварању ноћних клубова

Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је данас да нема одлуке републичких органа о отварању ноћних клубова у Српској.
Лејла Решић - Фото: РТРС
Лејла РешићФото: РТРС

Током скупштинске расправе о потврђивању аката које је дониијела предсједница Републике Српске за вријеме ванредног стања и доношење одлуке о престанку важења уредби са законском снагом, Решићева је рекла да је одлука Републичког штаба за ванредне ситуације да угоститељски објекти морају сачекати писану инструкцију да би промијенили радно вријеме у било ком смислу.

- Морају се поштовати и сви досадашњи закључци о окупљању и о обавези ношења заштитних маски - истакла је Решићева.

Када је ријеч о локалним штабовима који су потенцијално доносили другачије мјере од Републичког штаба за ванредне ситуације, Решићева је напоменула да су сви били дужни да примјењују минимално одлуке Републичког штаба, а могли су бити ригорознији у одређеним стварима.

- Ако је ту било одређених пропуста, то ће се анализитари када све ово прође, а према нашим сазнањима није их било - рекла је Решићева.

Посланик ПДП-а Драшко Станивуковић рекао је у Народној скупштини да се у јавности појавила информација да су неки локални штабови донијели одлуку о раду ноћних клубова.