latinica  ћирилица
21/05/2020 |  11:38 | Аутор: РТРС

Возио са четири промила алкохола у крви и скривио двије незгоде

Припадници Полицијске управе Источно Сарајево ухапсили су возача из Источне Илиџе чији су иницијали М.В. који је са 4,07 промила алкохола у крви управљао "голфом три" и починио двије саобраћајне незгоде на подручју те општине.
Алкотест - Фото: илустрација
АлкотестФото: илустрација

Ухапшени возач је јуче, управљајући аутомобилом под дејством алкохола, једну саобраћајну незгоду изазвао у мјесту Доњи Которац тако што је ударио у стуб ограде и рекламни пано угоститељског објекта и удаљио се са лица мјеста, након чега је у мјесту Војковићи прешао у лијеву саобраћајну траку и остварио контакт са аутомобилом "рено", којим је управљало лице из Сарајева чији су иницијали С.С.

У обје саобраћајне незгоде причињена је материјална штета, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

Возачу М.В. издати су прекршајни налози у складу са почињеним прекршајима из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.

Полицијска управа Источно Сарајево апелује на возаче да у саобраћају не учествују под дејством алкохола, као и на све остале учеснике да поштују законске прописе, како би властиту безбједност и безбједност других подигли на већи ниво.

Полиција је јуче пронашла лица са Сокоца чији су иницијали М.П, Б.Б и Д.Б, која се сумњиче да су у соколачком мјесту Скорлин са лагера у власништву шумског газдинства отуђили више трупаца јеле и смрче.

О крађи трупаца је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајаво.

Лица су криминалистички обрађена и након документовања предмета тужилаштву ће бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

Припадници Полицијске станице Пале јуче су у оквиру акције кодног назива "Шума" у мјесту Прутине на приватном постројењу за примарну прераду дрвета пронашли трупце јеле и смрче и четири одсјечена фронта на којима се налазе, највјероватније, фалсификовани шумски жигови-печати.

У саопштењу је наведено да су спорни фронтови изузети са лица мјеста, а наведени трупци одузети од власника и предати шумском газдинству на чување.

О свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево и у току је документовање кривичног дјела фалсификовање исправе.