latinica  ћирилица
20/05/2020 |  22:32 ⇒ 22:33 | Аутор: РТС

Грчка објавила када ће моћи да се уђе у земљу без тестa на вирус корона и под којим условима

Туристима ће бити допуштено да уђу у Грчку без тестирања на вирус корона или боравка у карантину, када се међународни летови поново покрену 1. јула.
Атина - Фото: РТРС
АтинаФото: РТРС

Међутим, надлежне здравствене службе ће по потреби обављати тестирања, изјавио је министар туризма Грчке Харис Теохарис.

Теохарис је представио конкретне мјере за оживљавање туристичке индустрије након телевизијског обраћања грчког премијера Кириjакоса Мицотакиса у коме је изнио свеобухватни план поновног покретања привреде, преноси Екатимерини.

Према Теохарисовим ријечима, авиони ће у прво вријеме слетати само на међународни аеродром у Атини од 15. јуна, али ће се та мјера од 1. јула односити на све аеродроме.

Истиче да ће први туристи бити из земаља гдје су охрабрујући епидемиолошки подаци и наводи Балкан (Бугарска) и земље сјеверне Европе, као што је Њемачка.

Теохарис је рекао да ће надлежни повећати здравственe капацитетe у неколико туристичких дестинација тако што ће обезбиједити тестове и љекаре, али и оперативним планом у случају потенцијалне инфекције.