latinica  ћирилица
20/05/2020 |  19:38 | Аутор: СРНА

МИП БиХ нема сазнања о издавању 3.000 лажних виза

Из Министарства иностраних послова у Савјету министара тврде да немају сазнања да је амбасадор БиХ у Пакистану Сакиб Форић издао 3.000 лажних виза.
МИП БиХ - Фото: РТРС
МИП БиХФото: РТРС

У саопштењу се наводи да је из је из сједишта послана инструкција амбасадору Форићу у којој је тражено да се званично изјасни о предметним изјавама.

Из МИП-а позивају правосудне и полицијске агенције да хитно провјере наводе о незаконитостима о издавању виза како би се јавност што прије упознала о објективним и непристрасним чињеницама у вези са са предметним случајем.

У саопштењу се додаје да Министарство очекује да судски органи, по хитном поступку размотре овај предмет и донесу примјерене одлуке против актере ове афере, ма ко они били, због заштите интегритета институција БиХ.

- Позивамо и све званичнике да буду одговорни и одмјерени приликом изношења информација у медијима, до окончања службених поступака и процедура, јер у противном могу наступити посљедице по БиХ и њене грађане на међународном плану, те угрозити тешко стечени безвизни режим са ЕУ, али и другим земљама у свијету - истиче се у саопштењу.