latinica  ћирилица
20/05/2020 |  17:04 ⇒ 17:05 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Регистрован импортовани случај инфекције

Институт за јавно здравље Црне Горе је од претходног пресјека на вирус корона анализирао 164 узорка, међу којима је утврђен један позитивни налаз који се води као импортовани случај.

- Резултати поновљених тестирања били су негативни, што указује да је, највјероватније, ријеч о инфекцији која је била у завршној фази, са релативно малим бројем вирусних копија, чиме је потенцијална заразност пацијента минимална - саопштено је из Института.

У саопштењу је наведено да су због присутног, иако објективно малог епидемиолошког ризика, особе које су биле у контакту са обољелим идентификоване и превентивно смјештене у самоизолацију.

- Њихово стање уз периодично узорковање ће се пратити у наредним данима, док се даље епидемиолошко истраживање наставља - наведено је у саопштењу.

Из Института су навели да је на основу резултата утврђено да су се опоравила два заражена, тако да је број тренутно обољелих у Црној Гори један, и то у Гусињу.

У Црној Гори су од почетка епидемије регистроване 324 особе заражене вирусом корона, опоравило их се 314, а преминуло девет.