latinica  ћирилица
19/05/2020 |  14:18 ⇒ 14:24 | Аутор: in4s.net

ИН4С: Војници српске националности разоружани и послати кућама у Црној Гори

Послије хапшења свештенства Српске православне цркве на челу са епископом будимљанско-никшићким Јоаникијем, црногорска власт је одлучила да се обрачуна и са професионалним припадницима Војске Црне Горе српске националности, преноси ИН4С.
Војници српске националности разоружани и послати кућама у Црној Гори (фото:atvbl) -
Војници српске националности разоружани и послати кућама у Црној Гори (фото:atvbl)

Према информацијама портала Ин4с, сви војници српске националности који су били распоређени на дужностима обезбјеђења војних објеката и магацина, широм Црне Горе, усмено су обавијештени да не долазе на посао до даљег, без икаквог образложења.

Ријеч је о дужностима која се обављају уз обавезно ношење задуженог наоружања и муниције. Они су, на тај начин, разоружани и послати кући, а на њихово мјесто су, како су медији објавили, дошли припадници Војске Црне Горе црногорске и бошњачке националности.

За сада се Министарство одбране Црне Горе није оглашавало о том питању.

Медији наводе и да је министар одбране Предраг Бошковић, у више наврата, упутио директиву старешинама, да утичу по дубини на оне припаднике Војске Црне Горе који се изјашњавају као Срби, да промијене своју националну припадност уколико не желе да буду одстрањени из службе.