latinica  ћирилица
18/05/2020 |  17:56 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Влада Србије дала смјернице студентима Српске за тестирање на вирус (ФОТО)

У склопу договора и заказивања бесплатног тестирања на СOVID- 19. због уласка у Републику Србију студената са територије Републике Српске и БиХ, Министартво просвете, науке и технолошког развоја Србије, издало је саопштење, у којем се појашањава процедура.
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC) -
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC)

- Тестирање на СOVID-19 моћи ће да обаве само студенти који буду имали обавезе на високошколским установама током маја (практична блок настава или испитни рок). На тестирање студенти ће долазити са мејл поруком коју треба да добију од високошколске установе, у којој се наводе њихове обавезе у мају. Са негативним резултатом теста студенти ће имати рок од 72 часа да уђу у Републику Србију без обавезе боравка у карантину. О овој процедури високошколске установе треба да информишу своје студенте, који треба да буду обухваћени овим тестирањем - наводи се у саопштењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије.

С тим у вези, високошколске установе наведеним студентима треба да пошаљу мејл у ком их обавјештавају о обавезама којима треба да приступе током маја, као и о томе да ће њихово име бити на списку владине комисије за давање дозвола за улазак у Србију.

Спискове наведених студената (на којима се налазе: име и презиме, матични број, број индекса) је затим потребно да високошколске установе пошаљу свом универзитету/академији струковних студија, а све информације након обједињавања универзитет/академија струковних студија даље ћe доставити Комисији Владе Србије за давање дозвола за улазак у Србију, на sеktor_za_visoko_obrazovanje@mpп.gov.rs и komisija.covid-19@gov.rs

Студенти се могу јавити Радмили Пејић на мејл r.рejic@mnrvoid.vladars.net