latinica  ћирилица
18/05/2020 |  14:01 ⇒ 15:25 | Аутор: СРНА

Петковић поднио иницијативу за укидање полицијског часа

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић поднио је иницијативу за укидање полицијског часа у Српској, односно за стављање ван снаге Закључка о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске и свих његових измјена и допуна.
Милан Петковић - Фото: РТРС
Милан ПетковићФото: РТРС

Петковић је навео да је Републички штаб за ванредне ситуације Закључком о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске од 21. марта у тачки 1 и 2 забранио кретање лицима са навршених 65 година и више година живота и забранио свим лицима кретање на јавним површинама у времену од 20.00 до 5.00 часова.

- У каснијим усвојеним закључцима Републички штаб за ванредне ситуације је поменуте забране више пута модификовао у складу са епидемиолошком ситуацијом у Републици Српској - нагласио је Петковић.

С обзиром на то да је садашња епидемиолошка ситуација у Српској стабилна, да је на предстојећој посебној сједници Народне скупштине планирано укидање ванредног стања, да код грађана постоји свијест да је потребно укинути све забране које се односе на кретање лица, те имајући у виду да је полицијски час укинут у ФБиХ и Србији, Петковић сматра да то треба урадити и у Српској.

Петковић је навео да је иницијативу упутио Републичком штабу за ванредне ситуације и Министарству унутрашњих послова Српске у своје лично име и у име бројних грађана који су му се обратили са молбом да утиче на укидање полицијског часа у Републици Српској.