latinica  ћирилица
18/05/2020 |  12:56 | Аутор: СРНА

Медојевић: Само издајник Црне Горе може одбацити српски народ, православље и СПЦ

Један од лидер Демократског фронта Небојиша Медојевић сматра да је хапшење Његовог преосвештенства епископа будимљанско-никшићког Јоаникија на дан Светог Василија Острошког ужасан антицрногорски чин, те да само највећи непријатељ и издајник Црне Горе и црногорског народа може одбацивати српски народ, православно хришћанство и цркву.
Небојша Медојевић (Фото: Nspm.rs) -
Небојша Медојевић (Фото: Nspm.rs)

- Покушај чупања коријена нашег духовног идентитета и наше прошлости, традиције и предака и стварање неког "новог Црногорца" какав никад није постојао је опасан и болестан експеримент /предсједника Црне Горе Мила/ Ђукановића и глобалних сатаниста - навео је Медојевић у ауторском тексту.

Он је истакао да хапшење владике Јоаникија не може бити дјело институција државе насталих на вољи народа.

- То је јасан акт окупаторске власти која је преузела задатак да промјени идентитет православног народа у Црној Гори - навео је Медојевић.

Он сматра да емитовање спота екстремног хрватског десничара који јавно и отворено деценијама подржава усташки покрет и НДХ и злочине те фашистичке творевине према Србима, Јеврејима и Ромима, није никаква грешка уредника.

- То је осмишљена порука бирачима ДПС-а православне вјероисповјести да је Ђукановић одлучио да од њих направи "нове Црногорце" унијате којима је Ватикан и католичка црква ближа од православља - сматра један од лидера ДФ-а.

Он је оцијенио да су се бирачи ДПС-а и до сада показали као врло флексибилни и спремни да за разне врсте бенефиција и личних користи /неко за 50 евра, а неко за 50 милиона евра/ одустану од већине традиционалних вриједности које су обиљежавала начин живота Црногораца кроз вијекове - признање лажне државе Косово, санкције Русији, разарање породице и традиционалног морала, промоција криминала и корупције као пожељних и друштвено оправданих образаца понашања.

Према његовим ријечима, Ђукановић је вјероватно помислио да су бирачи ДПС-а, Црногорци православци спремни да за неки лични интерес или новац продају душу ђаволу и одрекну се својих предака, традиције, прошлости и идентитета и постани "нови Црногорци".

- Превара је била замишљена као пропаганда да Црна Гора и национални Црногорци треба да имају своју цркву, јер је постојећа и једина канонска православна црква, СПЦ /која је и створила државу Црну Гору/, у ствари туђа црква - навео је Медојевић.

Он је рекао да је ДФ показао да Ђукановић жели да отме вриједну имовину СПЦ у Црној Гори и да искоријени православно хришћанство из Црне Горе.

- Закон, дакле, није само против СПЦ, "туђе Цркве, како Ђукановић каже" - навео је Медојевић.

Он је оцијенио да је то било превише, чак и за Црногорце православце бираче ДПС-а.

- Службе су регистровале да временом све већи број православних Црногораца, бирача ДПС-а учествује на литијама. Режим одиграва очајничку карту да литије представи као побуну Срба која је диригована споља /Србија и Русија/ против евроатлантског пута Црне Горе и против црногорске независности - рекао је Медојевић.

Према његовим ријечима, истина је да је на литијама највише црногорских Срба који и јесу најоданији вјерници СПЦ у Црној Гори, али све је више и више националних Црногораца који не желе да се одрекну православља, своје прошлости, предака и историје.

- Сад су коначно православни Црногорци, бирачи ДПС препознали опасност да пратећи сатанисте милијардере из врха ДПС, осим фабрика, радних мјеста, шума, земље, вода, могу остати и без својих коријена. У мозговима преко 400.000 православаца у Црној Гори нешто је кликнуло - "То је то. Ово је пројекат покатоличења Црногора-ца". Кроатизација Црне Горе. То је циљ Закона о слободи вјероисповјести - истакао је Медојевић.

Он је оцијенио да Ђукановић жели да поунијати православне Црногорце и да их одвоји од духовног истока и приближи Ватикану.

- Прогон Цркве и православних вјерника од Националног координационог тијела за заразне болести у вријеме короне још више је указао да ДПС жели да понизи и дисциплинује православни народ и да их припреми за финално рјешење. Хапшење Владике Јоаникија, одређивање притвора у злогласној никшићкој Гаражи, гдје се затварају наркомани, проститутке, сјецикесе, лопови, требало је буде примјер како ће се Ђукановић односити према православцима када се ускоро заврши епидемија короне - закључио је Медојевић.