latinica  ћирилица
18/05/2020 |  10:16 | Аутор: СРНА

Шид: Више од 50 инцидената са мигрантима

На подручју општине Шид забиљежено је више од 50 инцидентних ситуација у вези са мигрантима у претходна 24 сата, изјавио је замјеник предсједника ове општине Зоран Семеновић.
Војска стигла у Шид (фото: Министарство одбране Србије) -
Војска стигла у Шид (фото: Министарство одбране Србије)

Он је рекао да су припадници Војске Србије, у сарадњи са припадницима МУП-а, у претходна 24 часа затекли мигранте ван прихватних кампова и ван мјеста предвиђених за њихову редовно кретање.

Семеновић је изјавио да је у току ноћи било неколико мањих инцидената и да је забиљежено да су поједини таксисти возилима кикиндских и београдских таблица довозили групе миграната у Шид.

Истакао је да су брзим интервенцијама безбједносних снага мигранти враћени у прихватне центре, али да су били без заштитних маски, па се страхује да би због тога могла да се погорша епидемиолошка ситуација на подручју ове општине.

Грађани Шида су у претходних седам дана имали бројне проблеме због миграната, али у претходна два дана, када су у Шид стигли припадници Војске Србије који обезбјеђују три мигрантска прихватна центра, осјетно је побољшана безбједност, навео је он.