latinica  ћирилица
17/05/2020 |  18:22 ⇒ 18/05/2020 | 07:31 | Аутор: СРНА

У Градишци појачан саобраћај теретних возила

На граничном прелазу Градишка појачан је саобраћај теретних возила на излазу из БиХ у Хрватску, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Градишка, гранични прелаз - Излаз (Фото:ams-rs) -
Градишка, гранични прелаз - Излаз (Фото:ams-rs)

На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.

Улазак у БиХ због епидемије вируса корона није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе с боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Улазак страних држављана у БиХ због пословних обавеза је дозвољен само ако има потврду да је лице негативно на вирус корону, која не смије бити старија од 48 часова, као и позивно писмо компаније коју долази да посјети.

АМС подсјећа да је Србија затворила све граничне прелазе према БиХ, изузев граничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача који остају отворени само за робни саобраћај.

Привремено су затворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ.

Хрватска и Црна Гора затворили су све граничне прелазе према БиХ, а улазак у те земље је дозвољен само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

За теретна моторна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе гранични прелаз Клобук.