latinica  ћирилица
17/05/2020 |  11:53 ⇒ 11:55 | Аутор: Б92

Ђерона: Врата репрезентације отворена за све

Тони Ђерона, нови селектор рукометне репрезентације Србије, анализирао је ствари којима ће се бавити у свом новом послу.
Тони Ђерона (фото: Рукометни савез Србије) -
Тони Ђерона (фото: Рукометни савез Србије)

Каталонац је недавно послао први странац као селектор "орлова".

Он је о тактици коју ће примјењивати говорио у подкасту специјализованог рукоментног портала "Balkan-handball".

- За мене је основа да све селекције играју исто. Ако сениори играју на један начин, а јуниори на други, то је губљење времена по мом мишљењу. Ако јуниор научи да игра на један начин, онда ће му бити много теже да се навикне на захтjеве у сениорском тиму - казао је Ђерона и додао:

- Велика већина младих репрезентативаца игра у домаћим клубовима. Зато је важно да радимо и сарађујемо сви заједно. Не долазим да кажем "ви морате да играте на тај начин", већ да дискутујемо, причамо, размијењујемо знања, отворен сам да чујем све добре приједлоге, зашто не и да научим нешто од неког домаћег тренера. Основа је да размијењујемо знање и да гурамо у истом правцу. То је нешто што шпански тренери раде константно.

Четрдесетшестогодишњи Шпанац је говорио и о одабиру играча који ће представљати Србију у наредном периоду.

- У репрезентацији морамо да изаберемо најбољег играча, без обзира на године, који ће испунити циљеве које имамо. Врата су отворена за све, и за момке који нису играли у претходном периоду, да се врате у национални тим. Тим је важнији од било ког играча или тренера. Морамо сви заједно да помогнемо тиму да оствари циљеве - подвукао је Ђерона.