latinica  ћирилица
25/04/2020 |  08:48 ⇒ 08:53 | Аутор: РТРС

Објављени детаљи крвавог пира у Канади, дјевојка преживјела масакр (ВИДЕО)

Прошлонедјељном вишечасовном убијању 22 особе у Канади претходила је свађа убице и његове дјевојке, а она је преживјела масакр, потврдила је полиција којој је помогла да га ухвати.
Канада одаје почаст убијеним у масакру - Фото: Screenshot/YouTube
Канада одаје почаст убијеним у масакруФото: Screenshot/YouTube

Канадска полиција је саопштила да је 13-часовни крвави пир претходног викенда почео нападом осумњиченог Габријела Вортмана на његову девојку.

У том оружаном нападу, најтежем у историји Канаде, страдале су 22 особе у неколико села у централном и сјеверном дијелу покрајине Нова Шкотска.

Полицијски званичник Дарен Кембел рекао је да је Вортманова дјевојка успјела да му побјегне и оцијенио да је то “итекако могао да буде катализатор даљих догађаја“.

Власти ипак не одбацују могућност да је 51-годишњи Вортман, који је ликвидиран, унапријед планирао нека од убистава које је починио.

Кембел је рекао да се Вортманова дјевојка током ноћи крила од њега у шуми, из које је изашла у зору, позвала полицију и дала детаљне информације о њему. Рекла им је да је Вортман у полицијској униформи и да вози ауто који изгледа као полицијски.

Да дјевојка није рекла полицији да осумњичени вози ауто који је намјерно маскиран да изгледа као полицијски, ствари би биле много горе, казао је Кембел.

Вортман је током напада отишао на бензинску пумпу да наточи гориво, гдје се случајно затекао полицајац који је пуцао на њега и убио га.

Полиција је навела да је Вортман дјеловао сам и да је убиства починио на чак 16 мјеста, преносе медији.

У селу Портапик са 100 мјештана у којој је повремено живио, полиција је нашла 13 тијела и неколико запаљених кућа, укључујући Вортманову.