latinica  ћирилица
08/04/2020 |  20:29 | Аутор: СРНА

Брнабић: Размишља се и о затварању великих фирми на седам до 14 дана

У оквиру потенцијалних нових рестриктивних мјера против епидемије вируса корона Влада Србије размишља о затварању великих фирми на седам до 14 дана, рекла је премијер Ана Брнабић.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

- Размишљамо о затварању жаришта, као што су Београд, Ниш и Нови Пазар, и о затварању великих фирми на седам или 14 дана, али то бисмо тешко издржали и зато још не доносимо такве мјере - рекла је она.

Она је истакла да се струка залаже за 24-часовни карантин и додала да постоје још неки додатни кораци који могу да се предузму, али који се не доносе, јер би било тешко издржати њихове посљедице.

- Пажљиво одмјеравамо рестриктивне мјере. Трудимо се да то не урадимо, јер су оне важне за економију земље - рекла је Брнабићева вечерас за ТВ "Прва" послије сједнице Кризног штаба.

Она је поновила да је донесена одлука да се продужи полицијски час викендом, а да се разматра како примијенити изузетак за пољопривреднике, како би могли да обрађују своје њиве.

Брнабићева је потврдила да ће полицијски час трајати од петка у 17.00 до понедјељка у 5.00 часова ујутру.

- Чини ми се да је све боље, али викенди заиста јесу најпоражавајући, јер видите људе како се друже, возе бицикле, разговарају и ви знате да ћемо имати скок у броју позитивних и да ће се то видјети у наредних пет-шест дана - рекла је она.