latinica  ћирилица
08/04/2020 |  18:50 ⇒ 18:51 | Аутор: СРНА

Обезбијеђена репатријација држављана Холандије из БиХ

Савјет министара данас је донио одлуку о привременом отварању Међународног аеродрома Сарајево ради одласка држављана Холандије из БиХ који ће бити организован сутра летом Сарајево–Амстердам.

Из Савјета министара саопштено је након данашње 11. ванредне, телефонске сједнице да су путници обавезни придржавати се упутстава и наредби надлежних тијела БиХ /граничних, епидемиолошких и здравствених служби/.

- Надлежни органи у БиХ предузимају мјере и активности с циљем омогућавања обављања летова у хуманитарне сврхе, укључујући и репатријацију страних држављана који напуштају БиХ на захтјев дипломатско–конзуларних представништава других држава - наводи се у саопштењу.

Претходно је на данашњој 10. ванредној, телефонској сједници Савјета министара одлучено да привремено буде отворен Међународни аеродром Сарајево, ради повратка држављана БиХ из Лондона и пребацивања држављана Шведске из БиХ.

- Држављани БиХ на сарајевски аеродром требало би да стигну сутра авионским летом Лондон-Сарајево-Подгорица-Сарајево-Лондон - саопштено је из Савјета министара.

У саопштењу се додаје да је у повратку планирано пребацивање држављана САД на релацији Сарајево–Лондон.

Репатријација држављана Шведске из БиХ планирана је за петак, 10. април, авионским летом Сарајево–Гетеборг.

Листе путника ће бити достављене надлежним органима БиХ прије полијетања авиона, а путници су обавезни да се придржавају свих наредби надлежних органа БиХ /граничних, епидемиолошких и здравствених служби/.