latinica  ћирилица
08/04/2020 |  15:04 ⇒ 15:43 | Аутор: Б92

Партизан смањио плате за 50 одсто

ФК Партизан смањио је свим професионалним фудбалерима првог тима, члановима стручног штаба и менаџменту клуба примања за 50 одсто на тромјесечном нивоу.

Црно-бијели су реаговали на актуелну ситуацију због које се фудбалска првенства неће наставити прије јуна.

Одлуку управе је подржао први тренер екипе Саво Милошевић, а умањење плата се односи само на фудбалере, стручних штаб и менажмент, док ће остали из радне заједнице задржати своја стандардна примања.

- Како је реално очекивати да ће се ванредно стање укинути тек у другој половини маја, а фудбалска првенства наставити током јуна, то је јасно да се међусобна права и обавезе између клубова (послодаваца) и професионалних фудбалера (запослених) не могу остваривати као у периоду редовног стања.

С тим у вези, а на основу препоруке ФИФА, Мишљења Министарства омладине и спорта Републике Србије и чланова 116. и 117. Закона о раду Србије, а у вези са чл. 137. Закона о облигационим односима, ФК Партизан је, на својој сједници Управног одбора, једногласно закључио:

- УО ФК Партизан, уз сагласност шефа стручког штаба, доноси одлуку да се у тромјесечном периоду свим професионалним фудбалерима првог тима, члановима стручног штаба и члановима менаџмента клуба, одређује умањење уговорених мјесечних примања за 50 одсто - наводи се у саопштењу ФК Партизан.