latinica  ћирилица
08/04/2020 |  08:33 ⇒ 21:06 | Аутор: РТРС

У Српској два нова случаја, укупно 348; До сада излијечено 65 лица (ВИДЕО)

У Републици Српској регистрована су два нова случаја вируса корона, рекао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.
Конференција за новинаре - Фото: РТРС
Конференција за новинареФото: РТРС

Тиме је укупан број заражених у Српској повећан на 348.

Шеранић је рекао да је у протекла 24 часа тестирано 179 узорака, те да је присуство вируса потврђено код два лица.

- Ријеч је о мушкарцима средње и млађе животне доби из Бањалуке и Лакташа. Један је хиспитализован у болници, а други ће бити упућен у Студентски центар у Бањалуци - навео је он.

Шеранић је поручио да нема мјеста за опуштање и да се сви морају придржавати донесених мјера.

- Без обзира што имамо двије позитивне особе од 179 тестираних, морам нагласити да није вријеме за опуштање. Требамо се придржавати свих препорука. Структура ових 179 тестирања је везана за здравствене раднике у Бањалуци, Бијељини, Градишци и Источном Сарајеву те особе из локалних карантина - рекао је он.

Министар је истакао да је до сада 65 лица излијечено од вируса корона, од чега је 46 из Бањалуке, седам из Лакташа, три из Кнежева и по двије особе из Модриче, Прњавора и Челинца.

Навео је да се под здравственим надзором налази 6.773 особа, док је 14.991 лица изашло из надзора.

- Кроз контролу је утврђено да грађани јуче нису кршили обавезу кућне изолације, што је добро. И даље треба да се држимо препорука и да наставимо како смо радили и до сада - истакао је Шеранић.

Шеранић је подсјетио да је у Српској до сада од посљедица вируса корона преминуло 12 лица.

Навео је да се у Универзитетском клиничком центру Републике Српске налази 37 пацијената са средње тешком и тешком клиничком формом од којих је пет на респиратору, у изолацији је 10 особа које чекају налазе, а на старој локацији Пуломлогије је смјештено 46 лица са лакшом и средњом клиничком сликом.

Шеранић је додао да су по три пацијента позитивна на вирус корона на лијечењу у болницама у Добоју, Бијељини и Зворнику, а два у Источном Сарајеву.

Када је ријеч о старосној структури позитивних на вирус корона, Шеранић је рекао да их је највише у групи од 30 до 64 година старости - 232, у старосној групи између 65 и 74 године их је 29, а старијих од 75 година 23.

Повезане вијести:

У карантинима на граничним прелазима 45 лица