latinica  ћирилица
08/04/2020 |  07:28 ⇒ 09:07 | Аутор: Агенције

САД свјетско жариште вируса корона

У Сједињеним Америчким Државама број заражених вирусом корона достигао је 400.540 према посљедњим подацима објављеним на сајту Worldmeters. Оборен је црни дневни рекорд - преминуло је готово 2.000 људи у једном дану.
Вирус корона у свијету (Илустрација РТРС) -
Вирус корона у свијету (Илустрација РТРС)

Американци су се понадали посљедњих дана да су достигли врхунац епидемије, међутим, посљедње бројке говоре другачије - уторак је био најсмртоноснији дан са 1.939 преминулих према подацима Џонс Хопкинс универзитета.

У САД је од вируса корон умрло 12.857 људи, а забрињава што је највећи број преминулих у савезној држави Њујорк.

У граду Њујорку до сада је преминуло више људи од посљедица вируса корона него што је погинуло у нападу на Свејтски трговински центар 11. септембра 2001. године, саопштили су јуче здравствени званичници.

Широм те савезне америчке државе од посљедица овог вируса до сада је преминуло скоро 5.500 људи, саопштио је гувернер Њујорка Ендрју Куомо.

Напади 11. септембра 2001. године били су серија терористичких напада на САД, током којих су отети авиони ударили у обје зграде Свјетског трговинског центра у Њујорку, зграду Пентагона у Вашингтону, а један се срушио у руралном дијелу Пенсилваније.

Други епицентар, послије Њујорка, је Њу Џерзи, гдје је у уторак пријављено 232 преминулих, што је укупно 1.232 до сада.