latinica  ћирилица
07/04/2020 |  15:52 ⇒ 08/04/2020 | 07:08 | Аутор: РТРС

У наредним данима појачано тестирање на вирус корона у Српској

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић одржали су данас састанак Главног координационог тима на коме је разматрана ситуација у вези са појавом вируса корона у Републици Српској.
Главни координациони тим (фото:Vlada_Srpske) - Фото: Тwitter
Главни координациони тим (фото:Vlada_Srpske)Фото: Тwitter

На састанку је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација, спровођење закључака Републичког штаба за ванредне ситуације и других институција, као и мјере подршке привреди усљед новонастале ситуације.

Главни координациони тим задужио је Министарство привреде и предузетништва, Министарство финансија и Пореску управу Републике Српске да изврше анализу тренутног стања у привреди Републике Српске, те да предложе мјере подршке привредним субјектима који трпе штете у пословању, узроковане појавом вируса корона.

На састанку је констатовано да је смањен број улазака лица из иностранства, као и да карантински смјештај на граничним прелазима функционише несметано. Констатовано је и да Република Српска има довољно тестова, те де ће у наредним данима бити појачано тестирање на заразу вирусом корона.

Главни координациони тим и данас је апеловано на грађане да се стриктно придржавају свих препорука надлежних инстутуција, када је ријеч о заштити од вируса корона, као и на лица којима је одређена кућна изолација да се строго придржавају прописаних мјера.