X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
07/04/2020 |  11:50 ⇒ 11:53 | Извор: СРНА

Бањалука: За десетак дана кружни саобраћај код Леснине (ФОТО)

У оквиру изградње кружне раскрснице код Леснине ради се на проширењу околних саобраћајница да би већ у наредних 10 до 15 дана био формиран кружни ток саобраћаја, због чега се апелује да возачи приликом проласка кроз ову раскрсницу поштују привремену сигнализацију и прилагоде вожњу тренутним условима, саопштено је из Градске управе Бањалука.
Радови на кружном току код Леснине (фото:akta.ba) -
Радови на кружном току код Леснине (фото:akta.ba)

Из градског Одјељења за саобраћај и путеве наводе да се, упркос епидемиолошкој ситуацији и проблемима са вирусом корона, сви радови одвијају без заустављања саобраћаја на овој веома фреквентној раскрсници, али да би возачи требало да поштују привремену сигнализацију и опрезно возе јер се на терену налазе радници и радне машине.

Тренутно се, поред проширења саобраћајних трака, ради и на измјештању оборинске канализације на дијелу Улице Браће Пиштељић.

Послије постављања ивичњака у наредном периоду биће омогућен кружни саобраћај на раскрсници, кажу у Нискоградњи, која изводи радове.

Из Градске управе наводе да је ово 11. кружна раскрсница која се гради у протекле три године, а реализује се у сарадњи града и предузећа Путеви Републике Српске. Вриједност инвестиције је око 1,3 милиона КМ.

Упоредо са реализацијом овог пројекта, из Градске управе наводе да ће оближња саобраћајница у Улици Ивана Горана Ковачића бити проширена на четири траке, како би се комплетирала повезница источног и западног транзита, од новог моста у насељу Обилићево до кружног тока на западном транзиту код Центрума.