latinica  ћирилица
07/04/2020 |  11:34 ⇒ 12:26 | Аутор: Агенције

Шпанска Марка: "Radomir, te quiero"

Водећи шпански спортски лист Марка, данас је посветио комплетну насловну страну легендарном Радомиру Антићу.
Шпанска Марка насловну страну посветила Радомиру Антићу (фото:MARCA) - Фото: Тwitter
Шпанска Марка насловну страну посветила Радомиру Антићу (фото:MARCA)Фото: Тwitter

Прослављени српски стручњак преминуо је у јуче од посљедица панкреатитиса.

Сви су знали колико је велики тренер, човјек који је једини у историји водио Атлетико Мадрид, Реал Мадрид и Барселону, а послије његовог губитка многи који и нису помно пратили фудбал могли су да се увјере у то.

Многи великани опростили су се од Антића, почев од највећих клубова свијета, па преко чувених фудбалера, садашњих и некадашњих, па тако и новинара, разних других функционера.

Марка, једна од најутицајнијих медијских кућа у Шпанији, издање за седми априла посветила је српском стручњаку написавши на почетној страни – "Радомире, волимо те".

Новинар шпанског листа Хуан Игнасио Гарсија-Оћоа у тексту о Антићу истиче чувену сезону 1995/1996 када је освојио дуплу круну са Атлетико Мадридом.

- На обалама ријеке Манзаранес пјесма 'Радомире, волим те' и даље одјекује - пише Оћоа и додаје:

- Антић је изградио солидан тим који је важио за сјајан дефанзивни састав. Радомир је дизајнирао тим, а све је спровео непознати Милинко Пантић који ће постати легенда црвено-бијелих за извођење слободних удараца и корнера.

Те сезоне у финалу Купа краља Алтетико Мадрид је савладао Барселону 1:0, а једини гол на утакмици постигао је Пантић у 102. минуту.

- Атлетико је мјесец дана послије освајања Купа дошао и до титуле, чиме се Антић уписао у историју Атлетико Мадрида - закључио је Гарсија-Оћоа.