latinica  ћирилица
07/04/2020 |  08:34 ⇒ 16:06 | Аутор: РТРС

У Српској 42 нова случаја, укупно 346; Излијечено 56 лица (ВИДЕО)

У Републици Српској регистрована су 42 нова случаја вируса корона, рекао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.
Ален Шеранић (фото:Vlada_Srpske) - Фото: Тwitter
Ален Шеранић (фото:Vlada_Srpske)Фото: Тwitter

Тиме је укупан број заражених повећан на 346.

Шеранић је рекао да је тестирано укупно 216 лица, те да је присуство вируса потврђено код 42 особе. У питању су 24 мушкарца и 18 жена.

Ријеч је о 27 лица из Бањалуке, четири из Лакташа, три из Шипова, двије из Мркоњић Града и по једна из Котор Вароша, Челинца, Кнежева, Прњавора, Рибника и Новог Града.

- Углавном је ријеч о породичним жариштима и узимали смо директне узорке од лица која су проводила вријеме са њима у домаћинствима - рекао је он и додао да су у 216 тестираних уврштени и узорци узети током викенда.

Он је подсјетио да је у протекла 24 часа регистрован још један смртни случај, чиме је број умрлих достигао 11.

Шеранић је рекао да је добра вијест раст броја лица која су опорављена, наводећи да их је сада 56, те да је под контролом треће жариште у Бањалуци.

Од укупног броја опорављених 39 особа је из Бањалуке, шест особа је из Лакташа, по двије особе су из Модриче, Кнежева, Прњавора и Челинца, и по једна особа је из Српца, Дервенте и Мркоњић Града.

Шеранић је навео да је 14.417 особа изашло из здравственог надзора, те да се тренутно под надзором налази 7.232 лица.

- До сада смо обавили 3.025 тестирања грађана на вирус корона - истакао је министар здравља Српске.

Шеранић је рекао да се на УКЦ Српске тренутно налазе 44 пацијента са тешком клиничком сликом и да је пет лица прикључено на респиратор.

- На одјелу пулмологије смјештено је 61 лице, а десет лица чека резултате тестирања. У болници у Приједору имамо једно лице, два у Источном Сарајеву и по три лица у Добоју и Бијељини - навео је он.

Повезане вијести:

Узимање узорака од свих који имају било какву респираторну инфекцију