latinica  ћирилица
02/04/2020 |  20:22 | Аутор: СРНА

Човић: И у вријеме епидемије неко жели да овлада БиХ

Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић оцијенио је да ни у вријеме епидемије вируса корона нису престале аспирације да неко овлада простором БиХ и Федерације БиХ.
Драган Човић - Фото: СРНА
Драган ЧовићФото: СРНА

- Устав БиХ заговара равноправност конститутивних народа и других житеља. На тим основама ћемо градити БиХ у мјери у којој нам помогне вирус корона да збијемо редове и тражимо заједничка рјешења - рекао је за Телевизију Н1, Човић, који је предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Коментаришући политичке трзавице и у времену епидемије, он је истакао да ће тога бити, као што је било и у вези са Централном изборном комисијом БиХ, када је СДА покушала да "солира" без партнера.

- Слично сада на федералном нивоу. Неко вас не консултује као партнера, а жели да учествује у нечему. Што прије се ослободимо таквих потреба да неко буде доминантан и да намеће рјешења - лакше ћемо ријешити проблем - рекао је Човић.

Он сматра да је потребно направити план како сачувати привреду, укључујући мала, средња и велика предузећа у ФБиХ, те сачувати финансијске токове у вријеме епидемје вируса корона.

Човић је рекао да слиједе разговори са синдикалним представницима, привредним коморама и другим организацијама како би се превазишли проблеми.

- Мислим да ћете сутра на Влади ФБиХ имати пакет мјера како данас видимо борбу са корона вирусом - најавио је Човић.

Он је додао да је са предсједницима СДА Бакиром Изетбеговићем и СББ-а Фахрудином Радончићем у свакодневном телефонском контакту у заједничком тражењу рјешења.

- Можда неће сви бити задовољни рјешењима, али ако урадимо први корак - сљедеће седмице можемо то брусити - закључио је Човић.