X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
02/04/2020 |  14:02 ⇒ 14:03 | Извор: СРНА

Кнежевић од данас у кућном притвору

Посланик Демократског фронта у Скупштини Црне Горе Милан Кнежевић данас је почео служење казне кућног притвора у трајању од четири мјесеца након што је Виши суд у Подгорици потврдио пресуду Основног суда посланицима тог опозиционог савеза да су у фебруару 2017. године вербално и физички напали посланике Демократске партије социјалиста у холу Скупштине Црне Горе.
Милан Кнежевић - Фото: nezavisne novine
Милан КнежевићФото: nezavisne novine

- Адвокати Кнежевића већ сутра ће предати уставну жалбу на ову пресуду. Подсјећамо да је ову срамну пресуду донијела судија Основног суда Жељка Јововић, а потврдили судије Вишег суда Миљана Павићевић и Радомир Ивановић, док је судија Бранка Бошковић изузела мишљење - саопштено је из ДФ-а.

Кнежевић је у складу са законом затражио да му се омогући одлазак на посао и обављање редовних радних обавеза, истакнуто је у саопштењу.

Из ДФ-а сматрају да ће "ова пресуда остати једна од најсрамнијих" у црногорском правосуђу и да она неће поколебати ни предсједника Демократске народне партије Кнежевића нити ДФ да још снажније и истрајније наставе борбу против власти која је приватизовала Црну Гору.

Виши суд је у потпуности потврдио пресуду предсједника подгоричког Основног суда.

Према пресуди Основног суда у Подгорици из октобра 2019. године, Кнежевић је због насилничког понашања осуђен на четири мјесеца затвора у просторијама у којима станује, док су посланици ДФ-а Бранко Радуловић, Милутин Ђукановић и Марина Јочић за исто дјело осуђени условно.