latinica  ћирилица
02/04/2020 |  13:05 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

КК Игокеа уплатио 50.000 КМ на рачун Фонда солидарности

Кошаркашки клуб Игокеа уплатио је 50 хиљада конвертибилних марака на рачун Фонда солидарности за посебне намјене за санирање посљедица вируса корона. Ова донација биће искориштена за набавку респиратора за неку од здравствених установа у Републици Српској.
КК Игокеа - Фото: РТРС
КК ИгокеаФото: РТРС

Генерални менаџер клуба Игор Додик је истакао да Игокеа на овај начин наставља своју мисију да као спортски колектив и друштвено одговорно дјелује и помаже заједници.

- Када су и спортска такмичења утихнула због пандемије која погађа цијели свијет, сматрамо да је сада најважније да што је више могуће ојачамо наше здравство како би пацијенти добили што бољу здравствену заштиту у овим ванредним околностима. Зато је наша данашња донација за куповину респиратора искрена порука да нам је солидарност сада најпотребнија - рекао је Додик.

Из Игокее посебно наглашавају захвалност здравственим радницима на несебичном залагању да на најбољи могући начин одговоре свакодневним изазовима пред које смо стављени појавом корона вируса. Обећавају да ће наставити да друштвено одговорно дјелују како би допринијели да се тренутно стање превазиђе са што мање нежељених посљедица.