latinica  ћирилица
02/04/2020 |  12:15 | Аутор: СРНА

Фоча: Захтјев министарству да се дио Студентског дома уступи за карантин

Штаб за ванредне ситуације у Фочи обратиће се данас Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске захтјевом да се дио Студентског дома у Фочи уступи за намјену општинског карантина, одлучено је на сједници Штаба.
Студентски центар Фоча - Фото: РТРС
Студентски центар ФочаФото: РТРС

За надзор особа које прекрше кућну изолацију и за лица која уђу у БиХ, а које републичка инспекција упути из карантина на граници у локални карантин, општина Фоча је оформила карантин на двије локације - у Клубани Градског стадиона, гдје су тренутно смјештене четири особе које су стигле из Црне Горе, те у објекту Омладинског спортског центра "Партизан", гдје за сада није смјештено ниједно лице.

Замјеник начелника општине Зоран Елез каже да се испоставило да ти објекти не испуњавају у потпуности услове, па се указала потреба да се Студентски дом искористи за ту намјену.

- Разматрали смо могућност отварања карантина у Студентском дому, пошто су постојећи капацитети на неки начин неусловни, тако да ћемо у току дана ресорном министарству упутити захтјев за одобрење једног дијела Студентског дома за карантин - рекао је Елез.

У Фочи нема заражених вирусом корона, а тренутно је под надзором 78 лица, од којих 74 у кућној изолацији и четири у карантину.