latinica  ћирилица
02/04/2020 |  11:00 | Аутор: СРНА

Ракуљ: Куповати домаћу робу и тако очувати привреду и радна мјеста

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ, у вези са економским проблемима усљед појаве вируса корона, поручио је пензионерима и осталом становиштву Српске да се потруде да купују домаће производе чиме ће допринијети стабилности и очувању овдашње привреде и радних мјеста.
Раде Ракуљ - Фото: РТРС
Раде РакуљФото: РТРС

- Ми смо чланству и раније сугерисали да је битно да наш новац остане на нашем тржишту. Мислим да пензионери и старији људи то знају, да о томе воде бригу и купују домаћу робу јер тиме чувамо властиту економију и радна мјеста - рекао је Ракуљ Срни.

Ракуљ је изразио задовољство мјерама Владе Српске да особама са навршених 65 година и старијима дозволи кретање уторком и петком од 7.00 до 10.00 часова, како би могли да се снабдију основним животним намирницама, подигну пензије, плате обавезе и заврше разне послове.

- Захвални смо што надлежни активно воде бригу о старијима, а на нама је да млађима и свим осталима будемо примјер у поштовању уведених мјера, као и у дисциплини и одговорности - навео је Ракуљ.

Он је поново поручио пензионерима да, према упутствима надлежних здравствених и других институција у вези са појавом вируса корона, смање социјалне контакте и остану у својим домовима.

Ракуљ је замолио и млађе становништво да изађе у сусрет старијима, уз поруку да је у овом времену потребна солидарност.