latinica  ћирилица
30/03/2020 |  19:18 ⇒ 19:18 | Аутор: БЕТА

Фудбалери Барселоне примају 70 одсто мању плату током пандемије

Фудбалери Барселоне примаће 70 одсто мању плату током пандемије вируса корона и додатно ће помоћи како би они који не раде у спортском сектору клуба примали пуне плате.
ФК Барселона - Фото: илустрација
ФК БарселонаФото: илустрација

Капитен Барселоне Лионел Меси рекао је данас да се са одлуком чекало јер су играчи "тражили формулу за помоћ клубу", пренио је Би-Би-Си.

- Желимо да будемо јасни да смо жељели да смањимо плате пошто савршено разумијемо ову изузетну ситуацију. Ми, играчи, смо увијек ту да помогнемо клубу када се то од нас тражи. Не престаје да нас изненађује то што је било оних из клуба који су хтјели да нас ставе под лупу и покушали да нас додатно притисну да урадимо оно што смо одувијек знали да ћемо урадити - навео је Меси у саопштењу.

Један од најбољих фудбалера свих времена рекао је да се играчи нису оглашавали пошто су покушавали да пронађу начин да помогну клубу и виде ко је највише погођен овом ситуацијом.

- За нас је дошао тренутак да смањимо плате за 70 одсто током овог алармантног стања. Ми ћемо такође помоћи клубу како би радници добили цијеле плате - навео је Меси.

Управа Барселоне, чланови спортских екипа клуба и већи дио кошаркашког клуба су такође пристали на смањење плата.

Фудбалери Јувентуса и тренер Маурицио Сари договорили су се да им се плате замрзну четири мјесеца, док су фудбалери Бајерна из Минхена и Борусије Дортмунд пристали на смањење плате.