latinica  ћирилица
30/03/2020 |  14:32 | Аутор: sputniknews.com

Принц Чарлс излијечен од вируса корона

Британски принц Чарлс, за кога је раније потврђено да је заражен вирусом корона, излијечен је и не налази се више у самоизолацији, пренио је Ројтерс, позивајући се на портпарола принца од Велса.
Принц Чарлс (Фото.Правда) -
Принц Чарлс (Фото.Правда)

Према наводима портпарола принца Чарлса, он је након консултација с доктором прекинуо седмодневну самоизолацију, а његово здравствено стање је сада добро.

Портпарол принца је још додао да ће Чарлс наставити са састанцима и вјежбама у складу са препорукама љекара и Владе.

Супруга британског принца Камила, према саопштењу, иако је негативна на вирус корона, остаће у самоизолацији до краја ове недјеље у случају да се и код ње развију симптоми Ковид-19.

Подсјетимо, како је раније саопштено из краљевске резиденције, потврђено је да је принц Чарлс позитиван на вирус корона. Том приликом је потврђено да је принц добио вирус приликом неког од бројних контаката претходних недјеља.

Из Бакингемске палате претходно је такође саопштено да се 93-годишња краљица Елизабета друга, која је заједно с њеним 98-годишњим супругом принцом Филипом 19. марта напустила Лондон и отишла у замак Виндзор, добро сјећа.

Како је саопштено прошле недјеље, један од чланова послуге, који је био у блиском контакту са британсоком краљицом, позитиван је на вирус корона и наводно је послат кући у самоизолацију.