latinica  ћирилица
29/03/2020 |  17:45 | Аутор: СРНА

Позив да се новчано помогне Српској

Представништво Републике Српске у Србији апеловало је да се уплатама у Фонд солидарности за санацију штетних посљедица изазваног вирусом корона помогне Републици Српској.
Представништво Републике Српске у Београду (фото: google.com/maps) -
Представништво Републике Српске у Београду (фото: google.com/maps)

- Средства прикупљена у Фонду биће искориштена за санацију штетних посљедица изазваних новим вирусом корона, за опоравак привреде Републике Српске, као и за помоћ најугроженијим категоријама становништва - наводи се у саопштењу.

У отвореном позиву, које је Представништво објавило на свом сајту, напоменуто је да је због епидемиолошке ситуације у Републици Српској проглашена ванредна ситуација, а потом и ванредно стање.

Због тога је, како се додаје, Републички штаб за ванредне ситуације 23. марта донио закључак о уплати новчаних средстава на рачун посебних намјена - Фонд солидарности.

- Све заинтересоване позивамо да у складу са својим могућностима изврше уплате у Фонд и дају допринос напорима надлежних органа Републике Српске за излазак из кризе узроковане пандемијом - наводе из Представништва.

Уплате у Фонд солидарности могу вршити физичка и правна лица, из земље и иностранства.

Сви који се одлуче да помогну уплатом новчаних средстава у Фонд, за сва питања могу контактирати Представништво на бројеве телефона +381 11 3238633 и +381 11 3246633, као и на мејл Представништва /office@predstavnistvorsbg.rs.