X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
28/03/2020 |  10:37 | Извор: СРНА

Дачић: На аеродромима више нема "заглављених" држављана Србије

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да више нема "заглављених" држављана Србије на аеродромима широм свијета.
Ивица Дачић (фото:Tanjug/AP) -
Ивица Дачић (фото:Tanjug/AP)

Дачић је напоменуо да су током рјешавања ових ургентних ситуација авиони "Ер Србије" летјели и два пута дневно до тих дестинација.

Дачић је навео да ће данас два лета бити организована до Малте, јер тамо има доста држављана Србије који су добили отказе, имају проблема и желе да се врате.

Он је навео да се разматра и организовање повратка српских држављана из САД, о чему се прикупљају подаци, као и из Абу Дабија, јер је велики број грађана Србије који су ту стигли са разних страна, а за понедјељак се разматра лет за Стокхолм.

Шеф српске дипломатије каже да његово Министарство добија из српских дипломатско-конзуларних представништва спискове држављана Србије који желе да се врате и онда се организују летови, али да од броја, структуре пријављених и удаљености дестинација зависи куда ће бити послан авион за њихов повратак.

Дачић је напоменуо да су јуче у Србију допутовала 24 медицинска радника из Њемачке, који су уважили позив Владе и пријавили се за повратак, те напоменуо да се очекује долазак још 200 медицинских радника.

- Неки су напустили своја радна мјеста на Западу, притом чувши и пријетњу њихових послодаваца да ако оду неће више моћи да се врате - рекао је Дачић.